Aşağıdaki Makalede Hvac Hakkında Bu Harika İpuçlarına Göz Atın



Çok sıcak veya çok soğuk olduğunda HVAC sisteminizde bir iş yapılması gerekliliği sinir bozucudur. HVAC sistemi hakkında bilgi edinmek, onarım gerektiğinde size yardımcı olacaktır. Okuyun ve konuyu hemen şimdi alacaksınız.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir yüklenici aramadan önce evinizi kontrol edin. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalıştığından emin olmak için kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını diğer yönden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Tek camlı pencereleri çift cam yerine değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir ve bu aynı zamanda kış aylarında sıcak kalmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Bir klima ünitesi, sıcaklığı uygun bir zamanda yirmi derece düşürecektir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'de kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bunların hepsini yapmak, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Çok az deneyime sahip bir müteahhidi olmayan birini işe almak her zaman risklidir.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bilmenizi sağlayacaktır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak istersiniz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Birkaç şey düşünmen gerekiyor. Sistemler, etkili bir şekilde ısındıkları veya soğuttukları toplam alana göre derecelendirilir. Daha küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Sizin kendi sisteminizde bu tür bir işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Hava aşırı olduğunda bile evinize her an ulaşabilmelidirler.


Daha sonra yakıt ücretleri ve malzeme ücretleri gibi şeyler için sizden fazla ücret almaya çalışacak dürüst olmayan müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu basit ipucu, kullanılmadığında daha uzun süre çalışan kondansatörünüzün ömrünü uzatacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, bir evi rahat tutmak için sisteminizin BTU'sunun kaç BTU'ya ihtiyacı olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün.Bu, yaşam tarzınız nedeniyle ısıtma ve soğutma faturalarınızda büyük ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ekipmanını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu derecelendirme, sisteminizin EPA'yı karşıladığı anlamına gelir. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda sonunda faturalardan biraz tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


Bir HVAC uzmanından yardım almak korkutucu olabilir. Ama iyi bir tavsiye vermek o kadar da zor değil. Artık bu ipuçlarıyla HVAC sorunlarını çözmeye hazır olmalısınız.


Daha fazla oku: eca doğalgazlı şofben fiyatları

Comments