Evde veya Ofiste HVAC İhtiyaçlarınız İçin Profesyonellerden İpuçları



Birçok insan, evlerinin kritik bir bileşeni olmasına rağmen HVAC sistemlerine sahiptir. Sisteminizin bakımı veya onarımı için bir HVAC uzmanı seçmenin tüm ayrıntılarını öğrenmek akıllı bir ev sahibidir. Aşağıdaki aşağıdaki makale size yardımcı olabilir.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duydukları bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Ünitenize neden olabilir.


Asla evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar makul bir süre içinde yalnızca 20 derece kadar soğur. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, evinizdeki termostatı yalnızca fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Diğer müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaştıkları pek çok site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve en iyi işe alma kararlarını vermeniz gereken kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirmeniz muhtemeldir. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Doğru yapılırsa tavan arasını bile kullanabilirsin.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar onarıldığında, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, AC'nizin yapması gereken o kadar az iş olacaktır.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Tamirci çağırmadan önce kontrol edin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve diğer ücretler için ücret eklemeye çalışır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


HVAC, rahat, yaşanabilir bir ev ortamının en önemli bileşenlerinden biridir. Ancak, doğru tamirciyi işe almaya gelince doğru bilgiye sahip değilseniz, molalarda çok fazla hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Neyse ki, burada öğrendiğiniz bilgileri kullanarak, ev sahipleri tam olarak ne yapılması gerektiğini bilebilirler.


Daha fazla oku: eca kalorifer petek fiyatları


Comments