Herkese Yardımcı Olabilecek Hvac Hakkında Sağlam Tavsiyeler



Bir evde HVAC sistemini kullanan herkes, onu doğru çalıştırmanın ne kadar önemli olduğunu bilir. Kötü işleyen bir HVAC sistemi çok paraya mal olabilir. Bu makale, HVAC ünitenizi en iyi durumda tutmanız için size ipuçları sunar.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce evinizi turlayın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatör ünitenizdeki birikintileri temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarınızı ünitenizden uzak bir yönde hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenseri kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuduğunda sıcakta kalmasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınız söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, hareketli parçaları yağlayarak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol ederek yardımcı olabilirler. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye göz atın ve incelemeleri de arayın. Bu basit adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Daha uzun süredir ortalıkta bulunan şirketler, kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahiptir ve genellikle daha iyi hizmet sunar. Bir müteahhit ile çalışmak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu ayrıca kaçınmanız gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca nakit biriktirebilirsiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


Tavan aranızda parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Doğru yapılırsa tavan arasını bile kullanabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi satın almak istiyor musunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekecek. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla küçük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Alanın kare alanı başına genellikle 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


Bu makaleyi okuduktan sonra HVAC sisteminizi nasıl çalışır durumda tutacağınızı bilmelisiniz. Açıklanan ipuçları, HVAC sisteminizin onarım ve bakımından kaynaklanan gereksiz faturaları önlemenize yardımcı olacaktır. HVAC sisteminizin uzun süre dayanmasını sağlamak için bu ipuçlarını tavsiye için saklayın.


Daha fazla oku: eca petek fiyatı


Comments