HVAC Deneyiminizi İyileştirmek İçin İpuçları ve Püf Noktaları



Hava zirvede iken arızalı bir HVAC sistemine sahip olmak sinir bozucudur.Bir profesyonelle iletişime geçmeden önce HVAC sistemleri hakkında olabildiğince fazla bilgi edinmek, eski ekipmanı onarmak veya yenisini kurmak için doğru şirketi bulmanın en iyi yolunu seçmenize yardımcı olacaktır. . Bunu yapmaya başlamak için bu makaleyi okuyun.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Yaz mevsiminden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


HVAC birimleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Düşme sırasında fanın sık sık ızgaraya oturduğundan emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


HVAC sistemlerinizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuk aylarda soğuduğunda ısıyı korumak için de işe yarar.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit görevler, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde bir evi yalnızca yirmi derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğuyacaktır. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Müşterilerin hizmet deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyan çok sayıda harika site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz yüklenicileri ve yoksulları bulmanın iyi bir yoludur.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az çalışma gerektirecektir.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Çoğunlukla soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir uzman çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans isteyin.


Dışarıda malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışan dürüst olmayan müteahhitler var. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, optimum performans sağlamak için ayarlarınızı sürekli olarak düzenlediğinden, enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bunlar, kalifiye enerji tasarrufludur ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Birimler EPA tarafından değerlendirilir. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu derecelendirme, sisteminizin EPA'yı karşıladığı anlamına gelir. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.


Doğru bilgiler olmadan, bir HVAC uzmanını işe almak göz korkutucu olabilir. Ama iyi bir tavsiye vermek o kadar da zor değil. Şansınız varsa, ünitenizle ilgili gelecek sorunlara hazırlıklı olmalısınız.


Daha fazla oku: eca termosifon fiyatları


Comments