Hvac Hakkında Harika Tavsiyeler İçin Buraya Bakın



HVAC ile ilgili her şeyin gerçekten karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun nedeni, bu tür şeylere çok şey katılmasıdır.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Kondenser ünitenizde biriken pisliği temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve bloke olursa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir, bu da kışın sıcak tutar.


Ev sıcaklığınızın çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yalnızca yirmi derece soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Bunları BBB'ye ve eski müşteriler tarafından yayınlanan çevrimiçi incelemelere göz atın. Bu basit adımlar, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Uzun bir geçmişi olmayan birini işe almak her zaman risklidir.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


HVAC ünitenizden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, hemen tıkanmaları arayın. Genellikle soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir müteahhit çağırmadan önce kontrol edin.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünün duvardan uzağa değiştirilmesine izin veren bir ünite satın aldığınızdan emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan çalışmak için gereken türde deneyime sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar sert veya günün hangi saatinde olursa olsun, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt gibi şeyler için ücret eklemeye çalışır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima takip edin.


Bu bilgi, sisteminizin olması gereken BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün Bu tür bir cihaz, sıcaklığı her zaman düzenlemenize yardımcı olacaktır.


Energy Star ekipmanı ve ekipmanı kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu, ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, elektrik faturalarından daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Isıtma kanallarını temizleyerek HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. Kanallara sık sık düzenli olarak bakın, böylece herhangi bir sorun olmadığından emin olabilirsiniz. Hasarlı kanallar enerji faturanızı artırır.


Bu makalenin HVAC ünitesini tanımanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Öğrendiklerinizi kullanmaya başlamak için kendinizi motive edin. Aldığınızda sevineceksiniz!


Daha fazla oku: ucuz klima fiyatları


Comments