Hvac Hakkında Herkesin Kullanabileceği Harika İpuçları



HVAC ile ilgili biraz bilgi edinmek istediğinizde, önce bazı ipuçlarını öğrenmekten daha iyi bir şey yoktur. Bu makale, bu konuda bilmeniz gerekenler hakkında nazik bir giriş ve yardım eli sağlayacaktır. Makaleyi okumak için biraz zaman ayırın ve başarılı olacaksınız.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerindeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şey kırılmaz. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kırpıntılarını ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


HVAC sistemini en az yılda bir kez servise götürün. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenin basit bir yoludur. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Tüm bunları yapmak, HVAC ihtiyaçlarınız için en iyi şirketi işe almanıza yardımcı olabilir.


Bir süredir var olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Daha yeni bir müteahhit istihdam etmek bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Etrafa sorun, böylece saygın bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken bazı şirketlerin isimlerini anlamanıza da yardımcı olur.


Artık insanlara aldıkları hizmet hakkında yorum bırakma fırsatı veren farklı çevrimiçi siteler var. Bu, çalışmak istediğinizi söyleyecektir.


Radyant bir bariyer, HVAC ünitenizin verimliliğini artırır. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller ve ünitenizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmanıza gerek kalmaz. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi satın almayı düşünüyor musunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemler, etkili bir şekilde ısındıkları veya soğuttukları toplam alana göre derecelendirilir. Daha küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce bakın.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman zamanında olmasını sağlayacaktır. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmekte sorun yaşamayacaktır. Bir sorunu bulabildiklerinde, aynı zamanda hızlı ve verimli bir şekilde çözebilirler.


Bir HVAC almak çok kolay bir süreçtir. Dikkatli çalışma, kazara kırılmayı ve olası yaralanmaları önlemenize yardımcı olacaktır. Şimdi, olması gerektiği gibi çalışan her şeyin yolunda olmalısın!


Daha fazla oku: en iyi klimalar ve fiyatları


Comments