Kaçırılmaması Gereken HVAC Önerileri İçin Bazı Kolay İpuçlarını Okuyun



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, kişinin ev hayatını daha keyifli hale getirebilir. Sisteminiz bozulursa, deneyimi olmayanlar için bir kabusa dönüşecektir. Ünitenizi öğrenmek, arıza olasılığını en aza indirir; aşağıdaki ipuçları.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, bir yüklenici çağırmadan önce evin etrafına bir göz atın. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Yaz vaktinden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında, fan ızgaranızın sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve eğer pislik bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin uzun yıllar çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu ayrıca soğuduğunda sıcağında sıcak tutmanıza da yardımcı olur.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit görevler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Bir klima ünitesi, sıcaklığı gerçekten sadece adil bir zamanda yirmi derece azaltabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bu size olan bir şeyse, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


İyi kurulmuş şirketlerin geçmiş kayıtları vardır. Bir müteahhit ile çalışmak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Bu şekilde tonlarca para biriktirmelisiniz. En iyi fiyatları alabilmeniz için yaklaşık 5 müteahhit arayın.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katabilirsiniz. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, daha küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızı o kadar az zaman kullanmanız gerekir.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin.Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapılması kolay bir şeydir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Artık HVAC'nizin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınızı biliyorsunuz. Düzenli bakım yapılmazsa, üniteniz zamansız sorunlar yaşayabilir. Neyse ki bu makaleyi buldunuz ve şimdi HVAC sisteminizle ne yapacağınızı belirlemenize yardımcı olmak için buradaki harika ipuçlarını kullanabilirsiniz.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları

Comments