Tüm HVAC Sorularınız için Anlaşılması Kolay Bir Kılavuz



Evinde bir HVAC sistemi olan herkes, uygun şekilde bakım yapmanın önemini bilir. Düzgün çalışmayan kötü işleyen bir HVAC sistemi, ev sahibine çok fazla paraya mal olabilir. Bu makale, HVAC ünitenizi en iyi durumda tutmanız için size ipuçları sunar.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi verebilmenizi sağlayacaktır.


Dış kondenser ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim biçimlerinizi ünitenizden bir yöne doğru yöneltin. Bu aynı zamanda enkazdaki yapraklarla ilgilenirken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve bloke olursa, sisteminiz zarar görebilir.


Dış ünitenizi gölgeye koyun.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli olduğu yerde çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 derece düşürmeleri bakımından sınırlıdır. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'ye ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olacaktır.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan yeni bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaşmalarına olanak tanıyan birçok çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve fakir olan yüklenicileri bulmanın iyi bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Ne ödemeniz gerektiğine karar vermek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Tavan arası alanınızı daha verimli kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Kurulu bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate almanız gereken şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Bir birimin biraz fazla küçük olması yerine yanılmanız akıllıca olacaktır.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evin içinde ne kadar az ısı olursa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldığından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Teknisyenlerin, bir HVAC'de neyin yanlış gittiğini anında anlamak için ne yapacaklarını da bilmeleri gerekir. Soruna neyin neden olduğunu bulduktan sonra, onu geri alıp düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme ile ilgili bu makaleyi okuduktan sonra, işlerin uzun vadede iyi işlemesini sağlamak için ne yapmanız gerektiğini artık tam olarak anladınız. Açıklanan ipuçları, HVAC sisteminizin onarım ve bakımından kaynaklanan gereksiz faturaları önlemenize yardımcı olacaktır. HVAC sisteminizin uzun süre dayanacağından emin olmak için bu ipuçlarını tekrar gözden geçirin. 


Daha fazla oku: dikey panel radyatör fiyatları

Comments